Hvězdy Logistické akademie - Ladislav Tobiasz, MSc., MBA, ALog.

Stejně, jako se dá každá práce dělat dobře a špatně, dá se téměř každá práce dělat v malém nebo ve velkém. A když někdo tu svou odvádí dobře ve velkém, je logistickou špičkou pro světového lídra v dodávce pasivních elektronických komponentů a ještě k tomu dokáže bez problémů skloubit svůj profesní a osobní život, je nám ctí ho představit jakožto úspěšného absolventa Logistické akademie. 

Zveřejněno
16
Listopad 2016
Autor
Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.
Sdílet

Stejně, jako se dá každá práce dělat dobře a špatně, dá se téměř každá práce dělat v malém nebo ve velkém. A když někdo tu svou odvádí dobře ve velkém, je logistickou špičkou pro světového lídra v dodávce pasivních elektronických komponentů a ještě k tomu dokáže bez problémů skloubit svůj profesní a osobní život, je nám ctí ho představit jakožto úspěšného absolventa Logistické akademie. 

Ladislav Tobiasz je Hvězda Logistické akademie

Ladislav Tobiasz rozšířil své nezanedbatelné portfolio získaných titulů a certifikací také o titul ALog., auditora logistiky, udělovaného Logistickou akademií. Pro aspiraci na titul ALog. platí v Logistické akademii velmi přísná pravidla. Kromě ostatních požadavků může na cestu za udělením tohoto titulu nastoupit pouze člověk s bohatými logistickými zkušenostmi – minimálně pětiletými v podnikové nebo podnikatelské praxi, z toho jsou požadovány tři roky ve vedoucí pozici. A to Ladislav Tobiasz splňoval s naprostým přehledem. Jeho logistická kariéra je totiž vskutku působivá.

Téměř celý svůj profesní život zasvětil firmě TE Connectivity,

...ve které působí a roste již téměř dvacet let. Firma TE Connectivity má více než šedesátiletou historii na trhu s elektronickými komponenty. Za dobu své působnosti vyrostl na společnost s téměř 80 000 zaměstnanci, kteří působí ve více než padesáti zemích světa. TE Connectivity je největším dodavatelem pasivních elektronických komponentů a obhospodařuje přes 200 000 zákazníků na celém světě. Oblast působnosti je velmi široká, komponenty firma TE Connectivity dodává do nejrůznějších průmyslových odvětví a pro zajímavost – v kompetenci firmy jsou jak návrhy a výroba, tak samotný prodej a distribuce přes půl milionu unikátních produktů. Takže v kontextu TE Connectivity hovoříme doopravdy o „ve velkém“. 

Ladislav Tobiasz do firmy nastoupil v roce 2000. Prošel vícerými manažerskými a vedoucími pozicemi a v současné době působí již čtyři roky na pozici Manager Logistics Operations pro celou východní Evropu. Tato pozice vyžaduje dokonalou znalost interních procesů i zákazníků, vytváření nových strategií a tedy i auditování 3PL logistiky. Ladislav Tobiasz je s logistikou spojen prakticky, ale také teoreticky. Vedle ekonomického zaměření absolvoval také studium strategického managementu, je certifikovaným auditorem logistických procesů (jak Logistickou akademií, tak certifikační společností TÜV), interně certifikovaným kaizen facilitátorem a držitelem Business Logistics International certifikátu společnosti Gradua, s.r.o. Kromě východní Evropy má za sebou Ladislav Tobiasz, MSc., MBA, ALog. úspěšné projekty v Německu, Maroku, Tunisu nebo v Číně.

Diplom z logistiky

Ladislav Tobiasz jako logistik i člověk

Žádný člověk není ovšem jen souhrnem titulů a pracovních zkušeností. Vedle působivého překonávání pracovních met věnuje Ladislav Tobiasz neméně času také rodině, jeho osmiletá dcera a dvouletý syn jsou stejně tak životní náplní, jako koníčkem. Důležité je taky neuzavírat se ve světě pracovním a poznávat ten venku, cestování je dalším z řady zájmů, kterým pan Tobiasz propadl.   

Kosmopolitní je i pracovní motto Ladislava Tobiasze. Je jím výrok Jana Amose Komenského: "Teorie zůstane pouhou teorií, pokud nepřikročíme k činu." I proto hodnotí svou spolupráci s Logistickou akademií, ve které klademe na reálné spojení s praxí maximální důraz, následujícími slovy:

 „Díky Logistické Akademii  jsem měl možnost si osvojit nové teoretické poznatky, které jsem již uplatnil při své praxi. Během seminářů jsem potkal své bývalé kolegy a měl možnost poznat nové odborníky v logistice z různých odvětví. Studium na Logistické Akademii plně uspokojilo mé očekávání a mohu vřele doporučit. Děkuji celému lektorskému týmu za přínosné studium.“

Doplnění logistické praxe o nezbytný praktický i teoretický kontext je pro udělení diplomu nezbytné. Právě díky tomu platí ovšem titul z Logistické akademie za vrchol garance logistické odbornosti. Spolupráce s kolegou v logistice Ladislavem Tobiaszem, MSc., MBA, ALog. si velmi vážíme, stejně tak jako jeho slov uznání. Setkání s Ladislavem Tobiaszem je přínosné jak po profesní, tak po lidské stránce. Je skvělé vidět logistika, který je zábavným společníkem a je stejně tak doma v nejvyšších mezinárodních pozicích, jako u výborného guláše, který si klidně sám a rád uvaří.

 

Snad vás příběh tohoto špičkového logistika přesvědčil, že mít titul z logistiky se vyplatí. Jestli o něm začínáte uvažovat, začněte tady >>