Report z Logistics Ride 2015

Ve dnech 26. a 27. listopadu zažili logističtí profesionálové, logistická odborná veřejnost, ostravský hotel Imperial, Stodolní ulice i samotná Ostrava nevídanou akci. První a jedinou svého druhu. Tento významný čtvrtek a pátek konce listopadu 2015 položil základní kameny pro tradici logistických (ne)konferencí nového typu.

Zveřejněno
07
Prosinec 2015
Autor
Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.
Sdílet

Ve dnech 26. a 27. listopadu zažili logističtí profesionálové, logistická odborná veřejnost, ostravský hotel Imperial, Stodolní ulice i samotná Ostrava nevídanou akci. První a jedinou svého druhu. Tento významný čtvrtek a pátek konce listopadu 2015 položil základní kameny pro tradici logistických (ne)konferencí nového typu.

Náročná organizace příprav, průběhu i dozvuků LOGISTICS RIDE pomalu utichá a nastává konečně dostatek prostoru pro zhodnocení dojmů, kterou logistická (ne)konference roku zanechala na pódiu, v publiku i v zákulisí. 

Radim Lenort na Logistics Ride

Na LOGISTICS RIDE 2015 představili přední odborníci světa logistiky šestnáct případových studií, ale žádnou omáčku. Jednotlivé příspěvky byly ohraničeny časovým limitem patnácti minut, takže mnoho prostoru na povídání o firmách a zaměstnavatelích nebylo, zato bylo vše podřízeno logistickým nápadům, implementacím, nákladům, výsledkům a s nimi spojeným úspěchům a/nebo peripetiím. 

Fullhouse Logistics Ride

Vzhledem k pevnému řádu se do dvou dnů podařilo vměstnat velké množství přínosných informací, ale i příjemných coffee breaků, skvělého jídla i prostoru pro pozdravení starých známých a poznání nových tváří, kterých bylo na LOGISTICS RIDE doopravdy mnoho.

Právě díky programu, který byl bohatý, ale neunavoval, striktní ale nenásilný, skvělým lidem mezi přednášejícími i v publiku, vstřícností na všech stranách a vědomí, že pracujeme na velmi užitečné věci, dalo LOGISTICS RIDE velmi profesionální, ale přesto naprosto neformální a uvolněnou atmosféru. 

Jaroslav Bazala na Logistics Ride a Airwheel

O tom svědčí i jeden z prvních ohlasů samotných přednášejících, pana Michaela Rady, jehož příspěvek byl hned po prologu presidenta logistické akademie Jaroslava Bazaly zařazen na program jako první:

„Rád bych poděkoval Vám i dalším kolegům z organizačního týmu za skvělou konferenci a možnost být její nedílnou součástí. Bude-li to možné, už se hlásím na další, kde bych rád sdílel myšlenky INDUSTRIAL UPCYCLING, které při diskuzích zaujaly tolik účastníků.“

A další ročník rozhodně bude. Už teď víme, že Ostrava bude hostit kolegyně a kolegy logistiky v roce 2016 v listopadu, konkrétně 3. a 4. Přípravy dalšího ročníku LOGISTICS RIDE, logistické jízdy až na dřeň našeho milovaného oboru, už jsou na pořadu dne. Protože jsme zjistili, že se nám podařilo vycítit a odhadnout směr, kterým se logistické konference už nějakou dobu potřebují vydat. 

organizační tým Logistics Ride

Děkujeme mnoha našim kolegům za inspiraci, přednášejícím za přínos odborné veřejnosti, publiku za zvídavé dotazy a všem zúčastněným za to, jaká to byla jízda. A těšíme se na vás na LOGISTICS RIDE 2016!

Kompletní fotogalerie z Logistics Ride také na Facebooku

 

 

 

Týden po akci pouštíme do světa první várku fotek z Logistics Ride. 140 posluchačů, 16 spíkrů a jedna velká jízda.

Posted by Logistická akademie on Friday, December 4, 2015