Logistická akademie představuje - Ing. Tomáš Reizer, ALog. - úspěšný absolvent

Úspěšní absolventi Logistické akademie tvoří doopravdy pestrou škálu osobností, jak po lidské, tak po profesní stránce. Jedním z nejvýraznějších je Ing. Tomáš Reizer, ALog., jehož profesní život je spjat s více odvětvími logistiky, ale také s nadnárodními korporacemi a velkou zodpovědností. Kromě toho, že Tomáš Reizer pracuje jako manažer logistiky pro Evropu, Střední východ a Afriku společnosti Lenovo, je také u nás členem Komory logistických auditorů, je certifikovaným auditorem ISO 9001/14001 a odborníkem na Model excelence EFQM a strategii řízení Six Sigma.

Zveřejněno
06
Červen 2017
Autor
Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.
Sdílet

Úspěšní absolventi Logistické akademie tvoří doopravdy pestrou škálu osobností, jak po lidské, tak po profesní stránce. Jedním z nejvýraznějších je Ing. Tomáš Reizer, ALog., jehož profesní život je spjat s více odvětvími logistiky, ale také s nadnárodními korporacemi a velkou zodpovědností. Kromě toho, že Tomáš Reizer pracuje jako manažer logistiky pro Evropu, Střední východ a Afriku společnosti Lenovo, je také u nás členem Komory logistických auditorů, je certifikovaným auditorem ISO 9001/14001 a odborníkem na Model excelence EFQM a strategii řízení Six Sigma.

Ing. Tomáš Reizer, ALog. z LENOVO

Profesní kariéra Tomáše Reizera je od roku 2011 spojena s technologickým gigantem Lenovo, který ve světě zaměstnává přes 50 000 lidí, obchodně působí ve 160 zemích světa a zaujímá přední světovou pozici ve výrobě výpočetní techniky. Výrobní a prodejní portfolio značky Lenovo se za poslední roky velmi rozrostlo, z majoritního podílu počítačů si ukrojily také workpady, thinkpady, chytré televize nebo mobilní telefony. V této rychle se rozvíjející a měnící se firmě zakotvil Tomáš Reizer na začátku roku 2016 na pozici Logistics Manager for EMEA Data Center Group Part Sales, ve které působí dodnes. Jeho předchozí pozice zahrnovaly reverzní logistiku nebo management servisu. Dřívější zkušenosti sbíral ve společnostech, jako je například Phillips, kde se mimo jiné také věnoval zákaznickému servisu.

Díky bohatým zkušenostem získaných napříč horizontálním i vertikálním postupováním na různých pozicích se Tomáš Reizer do detailu seznámil s celým dodavatelským řetězcem a tedy i logistickým komplexem, který nezačíná a nekončí u pouhé výroby a distribuce, ale zahrnuje také například správné řízení, pružné reakce, péči o zákazníka, servis a zpětné toky.

Své logistické zkušenosti se rozhodl zúročit a zúčastnil se certifikačního procesu na Logistické akademii. Jeho aspirací bylo udělení titulu ALog., nejnáročnějšího logistického titulu, jehož získání ale s přehledem obhájil. A jak hodnotí Ing. Tomáš Reizer, ALog. spolupráci s Logistickou akademií?

„Velmi oceňuji a vážím si možnosti spolupráce s lektorským týmem LA v rámci vedení při přípravě ALog. projektu, jakož i samotného průběhu certifikace. Rád tímto vyjadřuji své nadšení a respekt k míře empatie, profesionality a vstřícnosti, která mi byla po celou dobu poskytována.

Setkal jsem se s mírou zkušenosti a kompetence snoubící se s lidským rozměrem a vyspělostí zřídka vídanou. Díky přesné zpětné vazbě jsem mimo jiné pochopil, že pro skutečný logistický audit není podstatná pouze obsahová stránka a brilantnost zpracování analýzy, ale především způsob prezentace výsledků a doporučení, která má být vedena tak, aby s ní měla auditovaná strana co největší užitek. Každému odborníkovi, který se chce v oboru logistiky nadále rozvíjet, mohu tedy studium a spolupráci s LA vřele doporučit.“

Vedle titulu inženýra, který Tomáš Reizer získal na Vysoké škole ekonomické v Praze a řadu odborných certifikátů, získal tak ke své sbírce odborností také titul ALog. a v roce 2016 se stal členem Komory logistických auditorů. Požadavky pro získání titulu ALog. jsou mimořádně přísné (patří mezi ně například dlouhá odborná praxe a to i na vedoucí pozici, složení písemných testů a obhájení vlastního projektu), ale spravedlivé. Stejně takový je i přístup ke všem frekventantům Logistické akademie – náročný, ale vlídný.

Jsme rádi, že se můžeme těšit pozitivním ohlasům z řad kolegů, se kterými jsme měli tu čest spolupracovat. Každá taková spolupráce obohatí a rozšíří obzory a profesionální rozhled nejen našim frekventantům, ale také lektorům a ostatním spolupracovníkům. Všech slov uznání a každé spolupráce si velmi vážíme.

Jak získat titul logistika?